5 redenen om toch maar in een MasterMind groep te stappen
Ondernemen
HeleenVerkerk
Ondernemen
4 min
0

5 redenen om toch maar in een MasterMind groep te stappen

4 min
0

Ik ben sinds 1995 zelfstandig ondernemer. Gestart met mijn eigen grafisch ontwerpburo. Eerst gewoon op een slaapkamertje, Mac gekocht en in de avonduren gestart.

Al snel kon dat niet meer en heb ik binnen een jaar mijn baan opgezegd en er volledig voor gegaan. Ik hou ervan om me in het diepe te gooien. Gewoon doen! En zien hoe het loopt. Inmiddels weet ik dat ik toen al (onbewust) een soort blind vertrouwen had dat het wel goed komt. Het universum in gooien… en hoppa… komt altijd goed.

En het kwam goed. Oh yeah! Nu help ik al meer dan 10 jaar ondernemers met het bouwen of uitbouwen van hun online business. Heb me vanaf 2010 gespecialiseerd in online marketing. En ben één van de eerste MasterMoves Coaches van Eelco de Boer. Ik weet dus veel. Ben creatief en technisch.Top combi dus.

Maar uitgeleerd? Nee dat nooit! 

Ik ben vaak gevraagd om aan te sluiten bij een MasterMind groep. Heb dat in het verleden ook weleens gedaan. Maar al gauw kwam ik erachter dat ik daar niet echt wat aan had. Kostte me tijd en energie en ik groeide daar niet van. Misschien een beetje egoïstisch of arrogant, zij leerden wel van mij, maar ik vind een MasterMind groep waardevol als IK daar zelf ook wat aan heb.

Inmiddels heb ik me aangesloten bij de OBC MasterMind groep van Aramik Garabidian. En daar ben ik heel blij mee. Dus …’toch maar in een MasterMInd groep gestart’

Hieronder geef ik je 5 redenen om dat toch te doen.

Commitment, Frequentie en Begeleiding. Dat zijn de 3 voorwaarden van een succesvolle MasterMind

5 redenen om toch maar in een MasterMind groep te stappen.

——-

1 Kies een betaalde MasterMind met gelijkgestemden.

Stap in een betaalde Master Mind groep! (Mits een goeie natuurlijk). Waarom? Ten eerste is er meer commitment. Je betaalt er immers voor. En, als het goed is, wordt de MasterMind geleid door iemand die beter is dan jij. Bijvoorbeeld een business coach. Als je in zo’n MasterMind zit dan is de kans dat je hierdoor groeit enorm aanwezig. Let ook op dat je in een groep gelijkgestemden zit. Dan kun je elkaar up levelen. Het is zooo heerlijk om met gelijkgestemden EN (voor mij persoonlijk het belangrijkste) onder begeleiding van iemand waar JIJ wat van kan leren.

=======

2. Kies een interactieve MasterMind (het liefst met live dagen)

Afgelopen vrijdag heb ik de eerste live dag meegemaakt van de OBC MasterMind Live dag van Aramik. Op zo’n dag kan learning, inzichten en fun elkaar afwisselen. ECHT connecten is mega belangrijk. Een dag helemaal weg uit je business kan je doen vliegen. Nieuwe en frisse inzichten, doordat je een hele dag of middag met gelijkgestemden. Nieuwe energie en een boost om in actie te komen. I.p.v. altijd maar in je eentje je business te runnen. HEERLIJK!!

=======

3. Je leert zien wat je wilt zien.

Een goeie MasterMind heeft een open minded karakter. Die je bijna dwingt verder te kijken dan dat je denkt dat je kan kijken. Een aaneenschakeling van inzichten en ‘oh ja, natuurlijk’ momenten. Voor mij werkt dat in ieder geval.

Ik ben een zeer creatief denkend persoon met teveel ideeën, wat niet altijd handig is. Maar ik hou er zo van! Out of box denken. Er hoort altijd een stuk persoonlijke ontwikkeling bij een MasterMind vind ik. Je leert zien wat je wilt zien. Of anders gezegd; je ziet alleen wat je denkt dat je moet zien. Wat ik in deze MasterMind al heb ingezien is dat JIJ bepaalt WAT je ziet! Als je het maar wil en er bewust van ben dat je dit zelf in de hand hebt.

=======

4. Ga door het stof… maar dan onder begeleiding

Een goede MasterMind leider of businesscoach laat je door het stof gaan! Nou…. Deze kan er wat van, hoor. Ik weet zeker dat 90% van de ondernemers die door hem gecoacht zou willen worden, na een paar weken huilend wegrennen. Men!! Pfff… wat een hel. hahaha… Maar, that’s the only way!! Je moet door het stof als je wilt groeien. Een goede begeleider haalt alles uit je. En zelfs nog meer!!

Dat als je denkt ‘Oh nee, dat kan ik niet’ Dat je dan TOCH er doorheen geduwd wordt. En ja hoor… dat kan je DUS WEL! Ik ben iemand die van uitdagingen houdt en niet snel opgeeft. Ik ben een doorzetter en zeer coachable. Maar zelfs ik heb het slecht gehad bij deze man. Maar he….ik leef nog! En ben weer wat stappen verder.

=======

5. Als je je letterlijk anders kunt voelen

always dress like it's the best day of your life

Een goede MasterMind groep verwacht dat je op komt draven als de succesvolle zakenvrouw of man die je bent of wilt zijn. Of nee… die je al bent maar nog niet uitstraalt! Ook dat was een van de voorwaarden voor de live dag van afgelopen vrijdag. En weet je?? Ik voelde me ECHT anders! Een MasterMind groep moet je laten groeien in je business maar zeker ook persoonlijk. Alles is mindset. Bizar he? Dat als je je gaat gedragen hoe je zou willen zijn, dan ga je je direct zo voelen. Amazing!

=======

Ik heb nog een BONUS reden: Hang als een adelaar BOVEN je business

Stap alleen maar in een MasterMind groep als die je ECHT UIT je business haalt. Weg van alles. Even uitzoomen en het overzicht weer krijgen. Als een adelaar van bovenaf op je business kijken. Als zo’n groep en/of de begeleider je blinde vlek(ken) kan laten zien en het overzicht van alles wat daar gebeurd, dan is dat MEGA waardevol voor je.

—————————

Ik hoop dat je nu een aantal redenen hebt om toch een MasterMind groep op te zoeken. Je kunt alleen maar groeien!

Samengevat:

Reden 1  Kies een betaalde MasterMind met gelijkgestemden.

Reden 2 Kies een interactieve MasterMind (het liefst met live dagen)

Reden 3 Je leert zien wat je wilt zien.

Reden 4 Ga door het stof… maar dan onder begeleiding

Reden 5 Als je je letterlijk anders kunt voelen

Bonus reden 6: Hang als een adelaar BOVEN je business

Nu is het jouw beurt. Beantwoord a.u.b. de volgende vraag:

Welke van deze 6 redenen spreekt je het meeste aan? En waarom? Of heb je een aanvulling op deze 6?

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk

Warme groet, Heleen

=======

Reacties
Categorieën