Ondernemen
HeleenVerkerk
Ondernemen
4 min
0

Werk af en toe eens NIET op kantoor

4 min
0

Ik probeer minimaal 1 x per jaar mezelf op te sluiten om AAN mijn business te werken. Dat is de enige manier om mijn eigen online programma’s, emailfunnels, marketingfunnels, blogs etc etc af te krijgen.

Vorig jaar had ik een heerlijke B&B geboekt vlakbij het Ijsselmeer. Joop (onze boxer) had ik meegenomen, zodat ik wat verplichte wandelingen in moest plannen. Was echt heerlijk!

Nu is het, hoe toevallig, precies op de dag 1 jaar later.

werk aan je online businessKatwijk aan Zee

Ik zit op dit moment op een terras, aan het strand, achter mijn laptop. Hoe fijn is dat…

Het zonnetje schijnt, maar niet zo fel dat ik mijn beeldscherm niet zichtbaar is.

Het is een hotel/suite geworden in Katwijk aan Zee.

Het doel van dit lange weekend is om mijn marketingfunnel beter op orde te hebben. En op zo’n manier dat dit voor mij gaat werken. Een geautomatiseerde salesfunnel.

Dit keer is Joop niet mee en ben ik helemaal alleen. En lekker dat ik het vind! Niet normaal. Ik merk dat ik dit echt heel erg nodig heb. Even alleen eruit.

Manlief, onze 2 zonen en hond veilig thuis. Ik kan alles doen wat ik wil zonder dat ik me druk hoeft te maken om andere zaken. Dit kan ik echt alleen als ik weg ben.

Neem de tijd om alleen maar te denken.

Even uit je business, uit je priveleven. Gewoon helemaal weg, andere, inspirerende omgeving. Mijn creatief-denken-radartje draait overuren en toch komt er weinig uit mijn handen.

Ik besef me op dit moment (daarom ‘moest’ ik eerst dit blog gaan schrijven, snap ik nu ook), dat je ook tijd nodig hebt om alleen maar te denken. Geen productie draaien. Gewoon niks. Je gedachten de vrije loop laten.

“Geen productie draaien’ is een dingetje voor mij. Het voelt een beetje als ‘niks’ doen. En dat mag natuurlijk niet. Maar dit is niet ‘niks’ doen!! Het voelt nu al zo waardevol. En ik ben hier pas een paar uurtjes (en heb nog geen productie gedraaid)

De eerste dag

hulp bij online businessEinde van de ochtend aangekomen, uurtje rijden, stromende regen. En nu….het zonnetje schijnt hier. Heb al met mijn blote voeten door het zand gelopen.

De zee, dat is ook zoiets…. Op een of andere manier mis ik die. De zeelucht, het zand, de wind…. En toch ben ik er niet vaak. Raar he?

Mooie kamer. Lekkere bedden. USB boxje mee, muziekje op. Laptop geinstalleerd….

En…

Nee, ik wilde niet meteen beginnen. Heb een heel lijstje met opdrachtjes die ik moet doen mee genomen. Genoeg te doen, dus. Wordt doorwerken als ik alles af wil hebben.

Maar het lukte me niet. Het hoefde ook niet, ik wilde even niets…

Dus tasje mee en de straat uit. Letterlijk 200 meter verderop loop ik zo het strand op. Heerlijke plek is dit, zeg.

Neergestreken op een terras pal aan het strand. En voelde de drang op komen om eerst een blog te gaan schrijven. En ja, hier is ie…jij bent m nu aan het lezen. Cool!

online business werken waar je wilOh oh, wat voel ik me heerlijk nu. Geroezemoes van vrolijke mensen op het terras, achtergrond muziekje. Mijn 2e kop koffie wordt gebracht, met koekje ;). Wat een rijkdom dat je gewoon kunt werken waar je wil. Oeps, ik zit zelfs zachtjes mee te zingen haha.

De meeuwen vliegen in het rond. Ik zie mensen op het strand lopen, de golven op de zee. Ik ruik het water…

Inmiddels heb ik besloten om gewoon en alleen maar te genieten, vandaag tenminste. Morgen zien we wel weer. Ach, dit is niet helemaal waar. Tussen de bedrijven door heb ik inmiddels mijn hele email/salesfunnel in mijn hoofd zitten.

Het denkwerk is gedaan. En in veel minder tijd dan dat het anders zou kosten. Dus al veel gewonnen.

Wel handig, he? Als je gewoon buiten kunt werken.

Leuk ook, om een soort jaloerse blikken om me heen te zien. ‘Wel handig, he? Als je gewoon buiten kunt werken’ hoor ik zachtjes achter me. Ik voel me superblij.

Je zult wel denken, waar gaat dit verhaal naar toe? Wat ik duidelijk wil maken is dat het zoooooo ontzettend belangrijk is dat je tijd voor jezelf (en dus voor je business) vrij gaat maken. Alleen dan kun je groeien.

Je moet af en toe helemaal UIT je business stappen om vanaf boven, met een helicopterview, naar je business te kijken. Geloof me, dit lukt niet als je maar IN je business blijft zitten. Soms moet je er even uit.

En..je zult ook zien dat er magische dingen gebeuren als je jezelf de tijd geeft om even ‘niets te hoeven’. Zo werkt het bij mij tenminste.

Ik realiseer me dat ik ‘een lang weekend AAN mijn business werken’ als excuus gebruik om gewoon even alleen met mezelf te zijn. En ja, dit is zeker goed voor mijn business. Ook goed voor het gezin trouwens, die moeten dan een paar dagen voor zichzelf zorgen ;).

Ik geniet nog even van het zonnetje, van mijn vrijheid en van het feit dat het gewoon kan. Have fun en denk om jezelf.

Liefs,
Heleen

Ondertussen…..na 2 dagen:

Wat een focus, zeg… de overige 2 dagen in Katwijk. Alles ging vanzelf, enorm in de flow!

Complete e-course in elkaar gezet, in een record tempo.

Conclusie: Bouw rust in om in the flow te komen.

Werkse 🙂

Mijn werkplek 🙂

Even chillen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën