Je missie en je visie wat??
Ondernemen
HeleenVerkerk
Ondernemen
3 min
0

Je missie en je visie wat??

3 min
0

Altijd ben ik bezig met zelfontwikkeling. Vind ik leuk, leerzaam en het ‘voedt’ mij. Het prikkelt me om te blijven groeien. Op een vriendelijke en fijne manier.

Zo leer ik steeds meer naar mezelf te luisteren en ja….ook ik ben gedoken in het missie-en-visie-mystery.

Wat is het en wat moet je ermee? Moet het? Hoort het? Wat???

Nou ik kan je vertellen, het is heel leerzaam om je eens te verdiepen wat je eigen missie en visie is. Ik ben er nog niet precies uit, hoor. Heb uiteraard wel een beeld en een soort missie (visie is een nog hoger doel), maar om hier eens echt tijd voor vrij te maken…..dat had ik nog niet eerder zo intens gedaan als nu. #schouderklopje

Speelsheid

Een van de inzichten tijdens deze reis is dat een van mijn kernwaarden NATUURLIJK creativiteit moet zijn. Duh…ik ben creatief, dus….

En ja, ik ben super creatief, enorm creatief denkend. Maar wat me opviel is dat ‘speelsheid’ als kernwaarde, voor mij bijna samenvalt met ‘creativiteit’.

Speelsheid in de zin van; dat er plezier, enthousiasme, iets nieuws, iets spannends, een beetje van links naar rechts manouvrerend, van hot naar her, zelfs een beetje hyper worden van de creativiteit. Als ik moet kiezen tussen deze 2 kernwaarden dan zou ik zelfs kiezen voor speelsheid. Gek he? 

Wat mooi is hieraan, is dat als ik hier niet mee bezig was gegaan. Als ik hier geen tijd voor had genomen en de rust om hier echt over na te denken. Dan was ik niet op speelsheid als kernwaarde gekomen. Nee. Dan had mijn hoofd/verstand het gewonnen en ik zonder blikken of blozen creativiteit als top kernwaarde bestempelt.

Mooi he? Haha..misschien vind jij er wel niks aan, boeit het je helemaal niet. Maar mij wel. 

Businesscoach

Gisteravond had ik een gesprek met mijn businesscoach. Ik besprak met hem dat er iets miste. Wat precies daar kon ik de vinger niet opleggen. Ik ga goed. Leuke opdrachten. Klanten zijn tevreden. Ik doe mijn ding. Niks op aan te merken. Maar ik ‘vlieg’ niet. En dat is juist wat ik zo graag doe. Als je begrijpt wat ik bedoel. Ik hou van deadlines en van uit mijn comfortzone stappen. Een beetje reuring in de tent, zeg maar. Beetje spanning..

Zijn vraag was: “Wat is het spannends of exiting ding in je prive leven op dit moment?” Euh…. alles gaat lekker. Chill. Rustig. Prima. Alles op de rit. Relaxt…….

Niks van speelsheid te bekennen! Whaoooaaaa…. Dat is het! Hier kwam mijn reis naar missie en visie weer van pas.
Alleen de gedachte al dat er weer wat meer moet gebeuren, maakt me alweer een beetje hyper. Heerlijk. Dat is wat ik nodig heb! |

Vandaag gebeurde er iets bijzonders.

Iets waardoor ik zo ontzettend bewust werd van mijn speelsheid. Was ik niet bezig geweest met mijn kernwaarden en mijn missie uit te zoeken, dan had ik dit gesprek anders beleeft.

Ik werd zojuist gebeld door een jonge gast. Jaartje of 25 denk ik. Hij had mijn website bezocht. Wat hem triggerde was dat ik op mijn site zet: ‘ik bouw geen website ik bouw een online business’.

Hij wilde een website en vroeg of ik die voor hem kon maken. 

Digitaal visitekaartje zeker…

Omdat hij zo jong klonk en vertelde in welke branche hij zat, was mijn aanname dat ik niet de geschikte persoon ben voor een site voor hem. Ik maak geen digitaal visitekaartje. Wat in zijn branche eigenlijk alleen maar het geval is. Tenminste…ik ken er geen een die een slimme en goed werkende website heeft.

Door mijn speelsheid-inzicht voelde ik een vonkje, een sparkle oplichten. En ik vroeg door. Wat wil je voor site, en wat is je doel hiermee. 

Hij vertelde vol enthousiasme hoe hij, juist in deze coronacrisis, een manier had gevonden om veel efficienter en beter zijn werk kon uitvoeren. In plaats van voor een baas te blijven werken (wat door de crisis steeds lastiger werd) had hij een betere manier gevonden om toch zijn werk te doen en dit leverde ook nog eens veel meer op in minder tijd. Ook was hem hetzelfde opgevallen als ik; niemand in zijn branche heeft een goede website. Yeah!! Het kleine speelse Heleentje werd aangewakkerd. Ik vond het zo tof te merken dat er echt een ondernemer in dit mannetje zit.  De juiste mindset.

Dit soort dingen maken mij super enthousiast en creatief. Tegelijkertijd komt er nog wat kernwaarden om de hoek kijken: Geven, enthousiasmeren, oplossing zoeken, erkenning, waardering.

Ik merkte dat hij enthousiast werd van mijn enthousiasme. En natuurlijk heeft hij nog niet het budget wat nodig is om een complete online business op te zetten. Maar daar was ik helemaal niet mee bezig. 

Ik ga die jongen helpen. Ben er helemaal blij van geworden. Dit maakt de speelsheid en creativiteit in me los. Ik weet zeker dat ik een verschil kan maken voor hem, dat ik deze jongen veel kan leren. 

Ik heb er nu al zin in.

Enneh…. ondertussen duik ik verder in mijn missie en visie verhaal. Moet je ook doen! Echt een aanrader. Al is het alleen maar voor jezelf.

Nieuwsgierig naar jou.

Ik ben benieuwd of jij dit ook herkend. Dat je soms iets meer nodig hebt dan alleen je kennis, je knowhow, je goedlopende business… Let me know!.

 

Reacties
Categorieën