top 5 vragen aan onlinen business manager
Internet marketing
HeleenVerkerk
Internet marketing
5 min
0

De Top 5 vragen die ik altijd krijg

5 min
0

Even heel kort over mij. Ik ben zelfstandig ondernemer sinds 1 februari 1995. Gestart als Grafisch Vormgever met mijn eigen Reclamebureau. Daarvoor heb ik 10 jaar bij een drukkerij gewerkt, dus weet van de hoed en de rand. Al een aantal jaren borrelde er iets. Ik wilde meer, anders…. Maar wist niet precies wat.

Tot ik in 2009 mijn allereerste Seminar ooit bijwoonde. Het was een 3 daagse Seminar over Internet Marketing van Eelco de Boer. Super spannend en eng vond ik dat, ik weet het nog goed. Toen was ik nog het verlegen meisje (nog steeds wel een beetje, hoor)

Degene met wie ik eigenlijk mee zou gaan had op het laatst afgezegd. Moest ik ook nog alleen…ook dat nog. Ik zat ergens aan de zijkant een beetje verscholen. Durfde niet echt op te vallen.

Maarr....

Die 3 daagse heeft mijn hele business veranderd. Man!!! Mijn creatief denkend radar ging in de turbo stand. In ben creatief, technisch en een beelddenker. Ik zag letterlijk meteen zoveel mogelijkheden. Pfff… mijn kop barstte haast uit elkaar.

Sinds dat weekend hou ik me voornamelijk bezig met Internet Marketing en Online ondernemen.

Sinds die tijd heb vele seminars, events en bijeenkomsten bezocht, door het hele land. Zit nu altijd vooraan en probeer elke keer actief mee te doen. Dit doe ik nog steeds. Als ik ergens ben dan wil ik er ook alles uithalen. En ja, dat is het soms best spannend om op te staan en iets te zeggen. Maar ik doe het toch!

Al die jaren dat ik ondernemers help de stap te maken naar Online Ondernemen, of Online Ondernemers help met de stap naar een volgend level, krijg ik steeds dezelfde vragen.

Blijkbaar iets waar de meeste online ondernemers mee rondlopen of tegenaan lopen waardoor zij OF niet starten OF niet een volgende stap kunnen maken. 

Lees hieronder de TOP 5 + mijn antwoorden op die vragen.

=============

1. Maar er zijn al zoveel coaches, trainers… [vul maar in]. Is er wel een markt voor mij?

Zucht. Zo jammer dat ‘jullie’ dit denken. Natuurlijk is alles er al en natuurlijk kun je alles op internet vinden. Maar vergeet niet: Er is maar 1 jij!

word de meest waardevolle speler in jouw markt

Wees volledig jezelf en je zult klanten aantrekken die precies bij JOU passen. 

En hé…wat is nog makkelijker dan jezelf zijn?? Ja, ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je het eenmaal door hebt dan is er niks makkelijker dan lekker jezelf te zijn. Mensen die jou niet leuk vinden die wil je niet eens als klant! 

Zorg ook dat jij de meest waardevolle speler in jouw markt wordt! Online is hier PERFECT voor! Je kan namelijk helemaal los online. Zolang het schaalbaar is (dat het jou geen extra tijd kost). Denk na hoe jij zoveel kan geven, 1000 x meer dan je concurrenten.

===========

2. Maar Heleen, het is zoveel. Waar moet ik beginnen?

Ach, ik leef zo met je mee. Inderdaad het is ook heel veel en ja, je moet ook aan zoveel dingen tegelijk denken. Alleen zou het doodzonde zijn als je stopt omdat je niet weet waar je moet beginnen.

Mijn tip hierin is: probeer niet alles tegelijk te doen. Bepaal welk deel je gaat aanpakken de komende week/maand of whatever. Meer niet. En vraag hulp!

Over hulp gesproken ;).

Vrijdag 10 december om 10.00 uur geef in een gratis online live training waarin ik je o.a. hiermee kan gaan helpen. Hulp nodig? Schrijf je dan hier in: heleenverkerk.nl/gratis-webinar.

===========

3. Is het wel goed genoeg?

Ook dit is een heel veel voorkomende vraag. Wat jij, als ondernemer, vergeet is dat jij heel veel weet. Jij bent DE expert op JOUW vakgebied. Jouw ideale klant weet dat allemaal niet.

Jij bent DE expert op JOUW vakgebied

Al zou je de helft vertellen van wat je weet dan is dit al MEGA waardevol voor je klanten. Echt! Onderschat je eigen kennis nooit.

Daarbij komt ook nog eens dat, teveel kennis in een keer geven alleen maar verwarrend is, en zelfs overwelmend over kan komen voor je klanten. Waardoor zij niet het gewenste resultaat dat jij wil zullen bereiken. Dus: is het wel goed genoeg? JA natuurlijk! 

===========

4. Wie of wat ik heb ik nodig?

Deze kan ik begrijpen. Dat kan je ook niet allemaal weten. Fijn, als deze vraag wordt gesteld, want dat betekent dat je er over nadenkt hoe je iets voor elkaar kunt krijgen. Top! Van alle ondernemers die deze vraag nooit stellen, weet ik zeker dat 9 van de 10 het opgeven. Zo jammer!

Belangrijk hierbij is dat je eerst overzicht krijgt. Wat wil je, welke ideeën heb je en welk doel wil je bereiken. Als je dat helder hebt dan pas kunnen we kijken wat je nodig hebt. Welke tools, welke systemen, welke experts etc etc, maar vooral in welke volgorde en is alles wel nodig?

PS Ook hier heb ik het over tijdens mijn online live training vrijdag 10 dec.

gratis online live training

===========

5. Hoe snel kan het?

Hahaha.. Ook de vraag der vragen. Wees niet te gehaast. Alles is een proces. Ik heb al zovaak meegemaakt dat tijdens de uitvoering of brainstormen over een programma, lancering, website of online platform, zaken worden bijgeschaafd. Nieuwe, betere ideeën ontstaan. Dat soort dingen.

Ga er vanuit dat tijdens het proces nog dingen kunnen worden verbeterd of aangepast of zelfs helemaal omgegooid. No worries. Dit proces is nodig. Belief me!

===========

Samengevat:

  1. Maar er zijn er al zoveel…
  2. Waar moet ik beginnen? 
  3. Is het wel goed genoeg ?
  4. Ik weet niet wie of wat ik nodig heb?
  5. Hoe snel kan het? 

========================================

Nu is het jouw beurt. Beantwoord a.u.b. de volgende vraag:

Met welke van deze 5 vragen loop jij ook rond? En zou je hier antwoord op willen hebben? Of heb je een aanvulling op deze 5?

Ik geloof in het principe van “Eerst Geven” en om deze intentie kracht bij te zetten, heb ik een dit keer niet 1 maar 2 cadeau’s (of eigenlijk 16 bij elkaar opgeteld) voor iedereen die een comment achterlaat. Iedere comment beloon ik dit keer mijn een toegangsbewijs voor mijn online livetraining ”In 10 stappen van idee naar een concreet product of dienst” EN mijn “15 day Till Christmas” Adventskalender voor online ondernemers, met 15 cadeau’s!

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk

Warme groet, Heleen

================================

Reacties
Categorieën