Waar vind ik gratis Stockphoto's ?
12 juli 2017 
in Design
2 min. leestijd

Waar vind ik gratis Stockphoto's ?

Gratis Stockphoto’s of toch niet?

Het is natuurlijk het allerbeste om eigen foto’s te gebruiken. Ze zijn uniek en zorgen voor een vertrouwd gevoel op je website. Niet te gelikt, te mooi…gewoon zoals iedereen is. Gewoon herkenbaar voor je bezoeker.

gebruik liever eigen fotos op je website

Zelfgemaakte foto van mijn fotograaf Anneke Troost.

Ik wil je aanraden om zoveel mogelijk voor eigen foto’s te gaan. 

Als je maar zorgt dat de kwaliteit en resolutie goed genoeg is. Dat de compositie niet helemaal perfect is, dat is juist goed.

Maar…. Ik weet ook dat dit niet altijd lukt. Je bent niet altijd op de plaats waar je foto’s had willen nemen. En het kan een tijdrovend klusje zijn.

Ik ken zat ondernemers die zich hierdoor laten weerhouden van het plaatsen van een artikel, of wachten met het publiceren van een blog totdat de juiste eigen foto gevonden is. En die wordt dan vervolgens natuurlijk niet gevonden. Doodzonde!

Soms kan een Stockphoto je verhaal kracht bij zetten. Een mooie sfeerfoto bijvoorbeeld.

Dus, heb je geen eigen foto’s ? Ga dan op zoek naar mooie stockphoto’s.

Let op! Je mag niet zomaar foto’s van anderen gebruiken. Haal dan ook nooit foto’s ergens van het web af. Tenminste niet als je zeker weet dat je die mag gebruiken. De maker van de foto of illustatratie heeft hier ‘auteursrechten’ op.

Wat zijn auteursrechten?

Auteursrecht betekent dat het recht van iemand die iets gemaakt heeft. Bijvoorbeeld een foto, tekening of tekst.

Diegene mag zelf bepalen wat er met dat werk gebeurd. Dus wie en of dit werk gebruikt mag worden door anderen. Of er iets aan veranderd mag worden. Dat soort dingen.

I.v.m. dit auteursrecht moet je ten alle tijden de eigenaar vragen of je deze foto, tekening o.i.d. mag gebruiken voor je website, brochure, magazine of folder etc.

Hoe kom ik aan goede Stockphoto’s?

Er zijn een aantal goeie websites waar je stockphoto’s kunt kopen. Ook hier moet je controleren hoe zij omgaan met auteursrechten. Soms mag je ze gewoon gebruiken voor commerciële doeleinden. En soms moet je de bron vermelden. Let hier dus goed op.

Hieronder een aantal kwalitatief goede websites:

Gratis stockphoto’s

gratis stockphotos heleen verkerkUiteraard zijn er ook sites te vinden waar je gratis stockphoto’s kunt ‘halen’.

Hieronder een lijst met een aantal sites. Ik zal deze lijst regelmatig bijwerken.

Bij sommigen moet je eerst je emailadres achterlaten en bij anderen kun je meteen downloaden.
Of een gedeelte is gratis te downloaden. Kijk gewoon even rond en bepaal zelf of het geschikt voor je is.

Ik heb deze lijst een tijd geleden gemaakt, dus het zou kunnen zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd of verwijderd.

Let op! Controleer voor de zekerheid zelf ook nog wat er geschreven is over auteursrechten.

Vind je het handig om deze lijst te downloaden?

Vul hier je gegevens in en ontvang tevens meer free gifts 🙂

Over de schrijver
Gepassioneerd (Internet) Ondernemer, Succesvol in Webdesign, Het bouwen van een Online Leeromgeving, Online programma’s, Online Magazine. Canva expert en Adobe Indesign expert.Ik geloof dat ik het verschil kan maken zodat jij het verschil kunt maken. Dit doe ik door ambitieuze ondernemers te helpen met de stap te maken van offline naar online. Ik help online ondernemers hun online business te verbeteren en of uit te breiden. Dit door middel van design, techniek en marketing. Waardoor zij zonder stress en moeite hun business fijn kunnen runnen door gebruik te maken van geautomatiseerde processen. En daardoor tijd overhouden voor hun gezin en privé-leven.Mijn missie is om 10.0000 ondernemers te helpen met het maken van professionele uitingen voor social media, website en marketing. Waardoor zij een verschil kunnen maken.
Reactie plaatsen

Doe mee met de Gratis '5 Days of Course Creation' Challenge