arrow_drop_up arrow_drop_down
Wordpress 4.5 op de Jazz-tour
15 april 2016 

Wordpress 4.5 op de Jazz-tour

De nieuwe WordPress versie is uit. En ze hebben hem “Coleman” genoemd. Dit ter ere van de Jazz saxofonist Coleman Hawkins.

Deze versie is nu beschikbaar en kun je via je dashboard bijwerken of downloaden.

Meestal merk je niet zo heel veel van een nieuwe versie van WordPress, maar dit keer heeft WordPress er een aantal interessante nieuwe/verbeterende functies ingestopt.

Ik zal er een paar voor je op een rijtje zetten:

Inline links

inline links wordpress 4.5 heleen verkerkJe kunt nu gemakkelijker links koppelen aan je teksten.
Selecteer het te linken tekstgedeelte, klik op het ‘link’ icoontje en je zult zien dat er een venster onder je tekst verschijnt, i.p.v. een apart venster dat geopend wordt. Hierin kun je je link tikken. Maar nu komt het….bij de eerste letters herkend WordPress meteen een aantal links. Probeer maar eens.

Snelkoppelingen

Gebruik je graag snelkoppelingen (toetscombinaties voor bijvoorbeeld cursief of titels), dan wordt je hier blij van:

3 streepjes ‘—‘ zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een lijn geplaatst wordt.  (zie video verderop)

responsive voorvertoning wordpressResponsive voorvertoning

Zoals je waarschijnlijk, ik bedoel: hopelijk, wel weet is het heel belangrijk dat je site er ook goed uit ziet op tablet of smartphone. Nu vind je in de customizer onderin 3 icoontje. Desktop, tablet en mobiel. Als je op 1 van de icoontjes klikt geeft wordpress de responsive voorvertoning.

Waar vind ik die optie?
Ga naar weergave  –> aanpassen –> en voila daar zijn ze 😉 (zie video verderop)

Aangepaste Logo’s

De thema’s zoals Twenty Fifteen en Twenty Sixteen zijn bijgewerkt. En nu kun je in de customizer een logo uploaden. Dit bestand kun je meteen ‘croppen’. Dus op het juiste formaat uitsnijden.

Het schalen van afbeeldingen

De afbeeldingen  laden nu tot wel 50% sneller, zonder dat er kwaliteitsverlies merkbaar is. Hierdoor wordt de laadtijd van je pagina korter.

Nog wat dingen (voor de techneuten)

Voor de techneuten onder ons; er zitten nog wat vernuftige verbeteringen in Coleman.
Zoals:

 

In onderstaande video laat ik een paar nieuwigheden zien.

Over de schrijver
Ervaring is alles. Hoe relatief jong het internet misschien ook is, het is handig als je er veel ervaring mee hebt. Besteed je werk altijd uit aan iemand met veel ervaring. Mijn naam is Heleen Verkerk en al sinds 1995 werk ik zelfstandig als grafisch vormgever. Ik ben gespecialiseerd in Internet Vormgeving & Marketing. Ik werk uitsluitend voor ondernemers. Mensen die hun bestaande business online willen doen. Of die hun online business een flinke boost willen geven. Ik houd van samenwerken en vind het fijn om alle online zorgen van opdrachtgevers weg te nemen. Ik zorg dat je een complete online business krijgt met alle bijbehorende technische processen en designtechnische onderdelen. Professioneel en direct omzet genererend. Daar ben je naar op zoek, toch?
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies