arrow_drop_up arrow_drop_down
4 (goedkopere) alternatieven voor Photoshop
11 maart 2016 

4 (goedkopere) alternatieven voor Photoshop

Het maken, bewerken en creëren van je eigen visuals wordt steeds gemakkelijker. En beeld wordt steeds belangrijker.

We raken steeds meer en meer visueel ingesteld.

Hoe handig is het dan als je zelf je eigen visuals kunt maken en hiermee je teksten op je pagina of blogartikel kunt versterken.

Photoshop is de meest uitgebreide en bekende photo editing software. Maar voor velen is dit vrij kostbaar om aan te schaffen en bovendien nog best pittig om te leren.

Gelukkig komen er steeds meer goedkope of zelfs gratis alternatieven voor photoshop. Ze zijn niet zo uitgebreid als photoshop of illustrator (tekenprogramma), maar een goede tweede keus. Natuurlijk zijn er nog meer te vinden, maar ik heb deze 5 opties voor je klaar staan. Enjoy!

1. Pixelmator

alternatief voor photoshop pixelmator

Pixelmator is een photo editing programma voor Apple. Heb je geen Mac? Geen probleem…..wellicht heb je wel een iPad of iPhone?
Dit is namelijk een app. Dit is ook meteen een groot voordeel van dit programma. Je kunt het namelijk gebruiken op je iPad of iPhone. Nog een groot voordeel is dat de aanschafprijs: slechts 29,99 dollar!

Vind meer info op de site van Pixelmator >>

En bekijk hieronder een introductievideo.

Introductie voor Ipad Pro

 

2. GIMP

alternatief voor photoshop gimp

 

GIMP is een gratis programma….yeah! Je zult je er even in moeten verdiepen, maar dan heb je ook wel wat.
En for free ;). Dit programma lijkt aardig op de Photoshop interface. Op de website staan eenvoudige tutorials (engels).
Al gebruik je het alleen maar om je afbeeldingen van formaat te veranderen. Erg handig

Bekijk hier de GIMP tutorials >>

3. Pxlr

alternatief voor photoshop pxlr

Pixlr heeft een vergelijkbare interface voor Photoshop, waardoor het voor Photoshop-gebruikers een gemakkelijke overstap is. Pixlr heeft honderden filters, effecten en nog veel meer. Een erg uitgebreid programma. Pxlr is een open source programma die je kunt downloaden of (nog handiger) gewoon als app of online gebruiken. De downloadversie kost slechts 1,99 dollar per maand. De online versie is gratis te gebruiken.

Bekijk hier de website van Pixlr >>

4. PicMonkey

alternatief voor photoshop picmonkeyPicMonkey is gratis en super handig voor web illustraties. Je kunt eenvoudig filters en teksten toevoegen. En er staan een aantal gratis stockphotos die je mag gebruiken. Wat in dit programma ook erg makkelijk is, is het maken van facebookcovers en alvast voor geprogrammeerde afmetingen.

Het proberen waard!

Kijk hier of PicMonkey wat voor je is >>

Succes! Ik ben benieuwd of jij al met 1 van deze alternatieven aan de slag bent gegaan. Let me know!

Heleen

 

 

Over de schrijver
Ervaring is alles. Hoe relatief jong het internet misschien ook is, het is handig als je er veel ervaring mee hebt. Besteed je werk altijd uit aan iemand met veel ervaring. Mijn naam is Heleen Verkerk en al sinds 1995 werk ik zelfstandig als grafisch vormgever. Ik ben gespecialiseerd in Internet Vormgeving & Marketing. Ik werk uitsluitend voor ondernemers. Mensen die hun bestaande business online willen doen. Of die hun online business een flinke boost willen geven. Ik houd van samenwerken en vind het fijn om alle online zorgen van opdrachtgevers weg te nemen. Ik zorg dat je een complete online business krijgt met alle bijbehorende technische processen en designtechnische onderdelen. Professioneel en direct omzet genererend. Daar ben je naar op zoek, toch?
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies