Mini Design Metamorfose
HeleenVerkerk
Mini Design Metamorfose
2 min
0

Martin Gaus krijgt een Webdesign Metamorfose

2 min
0

Van Yvonne Bruijn kreeg ik een aanmelding voor een Mini Design Metamorfose binnen.

Yvonne is eigenaar van een Martin Gaus gecertificeerde hondenschool in Gouda en van de website mghondenschoolgouda.nl. Zij geeft diverse cursussen en workshops zoals bijvoorbeeld: een puppy cursus en basis cursus, een workshop “Treibball” (geen idee wat het is ;)) en workshop “Neusspel” (klinkt leuk).

Een van mijn vragen op de Checklist is:

Beschrijf hieronder wat je al goed/mooi aan je website vindt.

Haar antwoord was: “Eigenlijk niets, van mij mag hij compleet op de schop”

Wat Yvonne erg moeilijk vond is een juiste kleur te vinden die bij de kleur groen van het logo van Martin Gaus Hondenschool past . Verder is dit logo best wel saai als je het mij vraagt, en vond Yvonne het moeilijk om hier iets professioneels, functioneels en moois van te maken.

Zelf had ze de kleurcombinatie: groen / donkerblauw gebruikt. Een lichtgrijze achtergrond en 2 foto’s van Martin Gaus met een hond klein afgebeeld in de header.

Door deze combinaties wordt het geheel nog saaier en straalt niets warms uit. En dat is toch wat ik zou willen voelen als ik denk aan honden of een hondenschool.

martin gaus hondenschool gouda

 

Ik begrijp dat Yvonne de fotos in de header klein en uitelkaar heeft geplaatst, ze houdt namelijk van wit en opgeruimd, schrijft zij in de checklist.

Gebruik de breedte van je browser voor meer ‘lucht’ in je website

Door de hele breedte van je browser te gebruiken, lijkt de website meteen meer ‘open’. De site krijgt ‘ruimte’ en daardoor het ‘opgeruimd’ karakter waar Yvonne van houdt. De website lijkt hierdoor breder. Ik gebruik een achtergrond visual, die horizontaal herhaald wordt, om dit optisch bedrog te creëren.

Ook laat ik haar zien dat door minder visuals te gebruiken maar dan veel groter af te beelden, de site juist sfeer krijgt.

Juiste kleurcombinaties

En dan natuurlijk de kleurcombinaties ;). De donkergroen van het logo kleurt als vanzelf minder saai in combinatie met hondenbruin en beige.

Door de afbeelding in de slider unit voornamelijk wit te houden, blijft de website rustig.

Na een aantal heen en weer gemaild, is onderstaande de laatste versie geworden Het Martin Gaus hondenschool logo heb ik iets aangepast (uiteraard vallen deze aanpassingen binnen de normen van het bestaande logo). Hierdoor valt haar naam meer op, omdat zij vooral wil uitstralen dat ze een hondenschool in Gouda heeft.

knoppen in bijpassende stijl website, mini design metamorfose

 

Martin Gaus straalt vertrouwen uit, daarom is het raadzaam om bij het artikel over de hondenschool, zeker een foto van Martin Gaus en een hond te plaatsen. In de widget knoppen in bijpassende stijl met hierop de meest belangrijkste pagina’s en/of acties op haar website.

Het resultaat:

Mini design metamorfose martin gaus hondenschool goudaindd

Met deze Mini Design Metamorfose heeft Yvonne voldoende inspiratie gekregen om haar website zelf aan te passen aan de nieuwe stijl.

Dit zijn de elementen en kleurcombinaties die zijn gebruikt:

kleur-combinaties-webdesign

Ben jij ook toe aan een metamorfose?

>> Klik dan hier om je aan te melden


Dank je, Yvonne voor deze leuke opdracht en succes met je hondenschool.

Reacties
Categorieën