Ondernemen
HeleenVerkerk
Ondernemen
12 min
14

Van dubbel D naar een flinke C

12 min
14

Eerlijk is eerlijk; 2015 ging vooral om MIJ. Klinkt eigenlijk best egoistisch, of toch niet? Hmmm….Nee…ik heb gewoon echt aan mezelf gedacht.

Als ik terug denk aan alle hoogtepunten van het afgelopen jaar, dan zijn het allemaal persoonlijke hoogtepunten. Dingen die ik alleen en alleen voor mezelf heb gedaan.

Hoogtepunten van 2015

Bij de vraag: wat waren je hoogtepunten van dit jaar? Hoef ik niet lang na te denken.

Antwoord: “Joop” en “Bart”!

Nee, ik heb geen stiekeme relaties…. Ron is en blijft de enige man voor mij. Maar die 2 hebben er in 2015 voor gezorgd dat ik compleet anders in het leven sta.

Ik heb namelijk 2 beslissingen genomen:

 1. Kostte wat het kost; we nemen weer een pup: Joop, de boxer en:
 2. Ik ga voor een Personal Trainer: Bart, de personal trainer en voedingscoach

Beslissing 1: We beginnen bij Joop.

joop en heleenIk deed een oefening, tijdens 1 van de internet marketing seminars die ik bezocht het afgelopen jaar. Het was een schrijf- en denkoefening. Schrijf op, zonder na te denken, zonder oordeel, wat je allemaal dit jaar zou willen doen of bereiken. Kies hierna de top 5. En uit deze 5 degene die je op korte termijn ECHT zou willen doen of zou willen bereiken.

Een pup kwam op nummer 1.

Als ik een seminar bezoek dan wil ik graag actief meedoen. Dus ga ik, als het enigszins kan, vooraan zitten en neem zoveel mogelijk deel aan het seminar.

Deze vraag werd gesteld: “Wie wil zijn nummer 1 delen?” Zoals altijd steek ik meteen mijn hand omhoog (en toch blijf ik dat eng vinden), en ik mag mijn uitkomst delen.

Ik leg uit waarom die pup op nr 1 staat en waarom die er nog steeds niet is.

5 Jaar geleden hebben we onze boxer Arnold moeten laten inslapen. Ik mis echt een maatje, mijn loopje, iemand om je heen etc. Voor manlief hoeft er niet perse een nieuwe hond in huis. Dus het komt er maar niet van.

De spreker (Eelco de Boer) op dat seminar vroeg me:

“Is een hond lifechanging voor jou?”

BAM!!! Die kwam binnen!

YES! Het is lifechanging voor me.
Het gaat niet alleen om een hond. Ik word er gelukkig van. Deze hond zorgt voor verplichte ontspanning en de weg van online naar offline. De weg naar buiten.

Die vraag: “Is een hond lifechanging voor jou?” zorgde ervoor dat ik dacht: Ja, er moet een hond komen.

Hier moet ik werk van maken. IK GA DIT DOEN.

Ik had op dat moment een keuze gemaakt. Als je mij een beetje volgt dan weet je inmiddels dat dat is gelukt #smilevanoortotoor.

Al snel een fokker gevonden met een nestje in het verschiet. Binnen een paar maanden kwam Joop bij ons wonen.

Tjonge, jonge…wat een vreugde in huis. Joop is zo lief, ondeugend, eigenwijs, gek en lief. Precies zoals een boxer hoort te zijn.

is een hond lifechanging voor je

Meer doen in minder tijd

Het mooie is dat ik, zonder extra tijd te hoeven in te halen, gewoon minstens 1 a 1,5 uur per dag buiten wandel. Gewoon onder werktijd, he? Altijd gedacht dat ik geen tijd heb om elke dag 1 uur pauze te nemen. ‘Dan moet ik het ‘savonds weer inhalen, dus kan ik beter doorwerken’ No way! Zo werkt het dus niet.

Even een frisse neus, lopen met de hond, zorgt voor een helder hoofd. Voor extra ontspanning. Na mijn middagwalk kan ik er weer fris tegenaan en ben ik compleet gefocust.

gamechanger twitter hond is lifechangingResultaat:

Ik voel me lekkerder, mijn kinderen voelen dit feilloos. Manlief heeft een nog gezelligere vrouw (kan bijna niet, maar toch..). Hierdoor maak ik mooiere dingen, vind ik mijn werk nog leuker en loopt alles als de gesmeerde bliksem. Dus..hoezo lifechanging?

Beslissing 2: Bart

bart personal trainerNet voordat 2015 begon heb ik een andere belangrijke beslissing genomen. Ik beweeg te weinig en weeg te veel. Ben niet fit genoeg en voel me stijf. Ik ben me nog nooit zo bewust geweest van het feit dat dit ‘dingetje’ me echt in de weg zit. Niet alleen persoonlijk, maar dit zal me uiteindelijk ook qua buniness in de weg gaan zitten.

Op aanraden van mijn zus heb ik een afspraak gemaakt bij INVORMsport. Een bijzondere sportschool.

Zo eentje zonder spiegels. Zo eentje, gewoon back to basics, no nonsense. Daar hou ik van. (vooral de ontbrekende spiegels)

Een loods waar je gewoon met je sportschoenen naar binnen kunt lopen. Buitentrainingen, Grouptrainingen, Semi Personal training en…tada…Personal Trainingen.

Deze sportschool wordt gerund door 2 broers. Jeroen en Bart. Ik weet het nog goed, werd op 3e kerstdag gebeld door Jeroen met de mededeling dat hij van mijn zus had gehoord dat ik geinteresseerd was in een intake gesprek. (goeie stap, ik had waarschijnlijk weken gewacht met bellen).

Tijdens de intake waren de beide broertjes Meijer aanwezig. Bart is tevens voedingscoach, dus kwam mooi uit.

Op een gegeven moment zeiden zij:

“Als je precies doet wat wij zeggen, garanderen wij 100% resultaat”

BAM!! Daar is ie weer. Die zin heeft bij mij de knop om doen draaien.

Twee dagen later, de eerste woensdag in januari 2015, had ik mijn op maat gemaakte voedingsadvies en ging ik met knikkende knietjes naar mijn eerste Personal Training. Vanaf die dag sport ik elke maandag- en woensdagochtend 1 uur met Bart. Gewoon onder werktijd, he? En weer hoef ik savonds niet langer door te werken. Bizar!

Mijn overtuigingen

Ook de volgende overtuigingen werden te niet gedaan;

 • Ik kan toch niet onder werktijd gaan sporten?
 • Heb het er veel te druk voor
 • Daar heb ik geen tijd voor.
 • Dan kunnen mijn opdrachtgevers me pas vanaf 10.30-11.00 uur bereiken….

Jawel! Het kan wel!! En ik ben me er toch een partijtje fit van geworden!

Als je precies doet wat wij zeggen, garanderen wij 100% resultaat

Nu, 1 jaar later, ga ik nog steeds braaf elke maandag en woensdagochtend naar INVORMsport en is Bart nog steeds mijn personal trainer.

De mannen daar bij INVORMsport hebben denk ik niet door hoeveel impact deze stap voor mij is geweest en nog is. Deze fantastische begeleiding was precies wat is nodig had.

“een personal trainer is het uitbesteden van je disipline”

Zonder deze beleiding was dit echt niet gelukt:

 • ik was nooit gaan sporten, of was er weer mee gestopt
 • ik had al tig x het lijnen opgegeven, omdat het nou eenmaal niet echt heel snel gaat bij mij. 
 • ik had al even veel keer in de put gezeten ‘omdat ik het toch niet kan’
 • ik had mijn voedingspatroon niet onder controle gehad
 • ik had niet opgekund tegen de opmerkingen van buitenaf “als je zoveel eet dan val je toch niet af? is dat wel goed voor je?”
 • ik was dus niet fitter geworden, wat niet geheel onbelangrijk is als je zelfstandig ondernemer bent 😉

Zij combineren de begeleiding in voeding, training en het mentale gedeelte heel goed.

Ik weet van mezelf dat ik goed te coachen ben, maar dan moet ik nog wel gecoacht worden. En dat doen zij super!!!  

Wat is er fysiek gebeurd?

 • heel veel kilo’s
 • heel veel cm’s
 • van maat 44/46 naar 40
 • van DD naar een goeie C
 • een compleet ander figuur. Wel eerder veel afgevallen, maar nog nooit dit figuur gehad.
 • veel sterker geworden (2 kratten bier optillen is een makkie)
 • ontzettend veel soepeler in dagelijkse bewegingen
 • en meer…

Wat is er mentaal gebeurd?

 • ik straal weer (nog meer dan anders)
 • ik ‘voel’ meer (kan weer beter op mijn gevoel vertrouwen)
 • ben 500% x fitter
 • hierdoor heb ik alles thuis en in business beter onder controle
 • ik voel me zoveel lekkerder
 • zit veel vaker in de ‘flow’, waardoor ik mooiere dingen maak en toffere ideeen naar bovenkomen
 • ik maak zo waar 2 uur in de week tijd voor mezelf vrij (heel belangrijk maar moeilijk voor zelfstandig ondernemende moeder)
 • en vast veel meer…

Met je business van Dubbel D naar een flinke C

Wat ik hiermee wil aangeven is dat voor jezelf zorgen zo ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je business. Tijd voor jezelf vrij maken, goede voeding, gezonde levenstijl en de juiste beweging zijn cruciale dingen die echt het verschil kunnen maken tussen ‘lekker’ succesvol en ‘moeizaam’ succesvol.

Ga van ‘lekker’ succesvol naar ‘moeizaam’ succesvol.

En laat ik je dit vertellen: ‘lekker’ succesvol ga je je levenlang volhouden. Als je doet wat je leuk vind, waar je blij van wordt EN je zorgt goed voor jezelf… dan wordt het een makkie, echt!

Beslissing 3: OPSCHONEN

Niet alleen ben ik zelf van (te) vol naar minder gegaan, ook qua business heb ik de dubbel D ingewisseld voor een flinke C.

2015 stond echt in het teken van ‘opschonen’. Zal eerst even uitleggen wat ik hiermee bedoel. Stop met de dingen die je teveel energie kosten, die je niet leuk vind, die te weinig opleveren; geld of voldoening, die niet werken, die je in de weg zitten. De diensten waarmee ik ben gestopt in 2015 werkte wel, vond ik ook nog leuk om te doen, maar ze zaten me wel in de weg.

Ik ben nl gestopt met alle kleine klussen. Oeh…eng! Ja, super eng! Het betekent nl meteen dat je ‘Nee’ moet zeggen.

Maar toch heb ik doorgezet. En ook hiervoor een knop omgedraaid. Gewoon beslissen en doen. Dus geen:

 • Ebookcovers
 • Losse logo’s
 • Huisstijlen
 • Flyers
 • Banners
 • Headers
 • Losse webvisuals

Ik heb in 2015 besloten om alleen nog grotere projecten te doen. Alleen op die manier kan ik de opdrachtgever meer bieden. Door het opschonen kon ik starten met wat ik zo fantastisch vind om te doen, nl de volgende diensten:

Brainstorm Meedenksessies (1 op 1)

BMS werkboek coverDoor het opschonen creeerde ik tijd om andere diensten aan te bieden. En ben toen gestart met de Brainstorm Meedenksessies. Een superwaardevolle dag waarin ik met je meedenk en je naar huis gaat met een compleet stappenplan om zelf verder mee aan de slag te gaan.

Speciaal hiervoor heb ik BMS werkboek ontwikkeld. Deze vullen we samen in tijdens deze brainstorm meedenksessie.

Wow! Wat superleuk om dit te mogen doen. En wat goed dat ik hiervoor eerst heb moeten opschonen, en dat ik het ook gedaan heb 😉 #trots En wat fijn om te ervaren dat de deelnemers het zo ontzettend waardevol vonden.

Interesse >>

Websucces VIPdag

WebSucces VIPdag bonussenEen logisch vervolg was om ook een VIPdag aan te bieden. Wat ik merkte is dat de ondernemers die deelgenomen hadden aan mijn Brainstorm Meedenksessie en hierna zelf aan de slag moesten, vast liepen op techniek, design en vooral TIJD.

Kom je bij mijn Websucces VIPdag, dan werk je samen met mij echt een hele dag AAN je business.

Van te voren ontvang je een aantal opdrachten die je moet voorbereiden. Ik zorg dat ik alles zo goed mogenlijk heb voorbereid, zodat we de tijd zo efficient mogenlijk kunnen benutten.

Tijdens het eerste gedeelte van deze 1 op 1 VIPdag gaan we het BMSwerkboek doornemen.

Na de lunch starten we samen aan je website.

Aan het eind van de dag staat jouw online business ook daadwerkelijk online!

Je hoeft dus maar 1 dag van je tijd te investeren. Wat COOL om deze ondernemers zo ontzettend op weg te kunnen helpen in zo’n korte tijd.

En weet je? Ik vind het zo leuk om te doen. Het voelt niet als werken. Voor mij zijn al die zaken als techniek, design, marketingtools, koppelingen met van alles en nog wat, automatische systemen opzetten e.d. een eitje.

Maar voor de meeste ondernemers zijn dit echt opstakels die ervoor zorgen dat zij niet verder komen in hun business. Zooo jammer. Ook deze VIPdagen zijn alleen maar mogelijk door beslissing 3.

PS ben je VIP, dan doe ik natuurlijk alles voor je; ebookcovers, visuals, logos, opmaak ebooks, banners….wat jij wilt.

 

Lees hier de ervaring van Shadeska:

“Heleen heeft een zeer unieke en bijzonder talent”

Websucces VIP dag was een superleuke, waardevolle en inspirerende dag om samen met Heleen Verkerk aan bedrijf en mijn Phoenix website te werken. Heleen heeft mijn business met mij besproken waar ik nu sta en waar ik naartoe wil. Aan de hand daarvan is de Internet marketing strategie voor mijn business bepaald. Het is een complete pakket van business coaching, Internet marketing strategie en Phoenix website inrichten.

Heleen heeft een zeer unieke en bijzondere talent. Heleen is een TOP designer en ze heeft kennis van techniek. Ik laat Heleen mijn wensen weten en ze overtreft altijd mijn verwachtingen. Heleen heeft mij waardevolle tips gegeven. Heleen doet de design van mijn website sinds 2012. Ik vertrouw Heleen volledig en hoef me geen zorgen te maken. Ik vind het eindresultaat van mijn Phoenix website heel erg mooi, in lijn met mijn bedrijfsstrategie. Heleen levert altijd hoog kwalitatief werk op als eindresultaat.

Heleen je bent echt een unieke en bijzondere TOP designer met kennis van techniek & internet marketing. Dank je wel voor het heerlijk samenwerken aan mijn bedrijf, aan mijn Phoenix website en het geven van waardevolle tips op het gebied van mijn internet marketing strategie. De Websucces VIP dag was zeker een succes. Het concept is heel mooi, business coaching, internet marketing en Phoenix website inrichten!!!!

Shadeska Nicolina | financialimperium.com

Meer info? Lees hier

WEBSUCCES KICKSTART PROGRAMMAWebsite Kickstart Programma

Oh ja..dat heb ik ook nog gedaan ;). Wat fijn als je eens per jaar eens terug denk aan alle dingen die je hebt gedaan en/of hebt meegemaakt. Moet ik eens vaker doen.

Hey, Heleen …wat is dat nu weer??

Het Websucces Kickstart Programma helpt je om binnen 4 weken online te zijn.

Dit krijg je van me:

 • Een WordPress Theme (eentje waar ik al veel mee werk en een bewezen stabiel theme met veel mogelijkheden)
 • Hosting: Domeinnaam en Emailhosting
 • Onderhoud: dagelijkse backups, updaten plugins, bijwerken wordpress en troubleshooting mocht er hierdoor iets fout gaan.
 • Theme en WP wordt geinstalleerd
 • De benodigde plugins (worden geinstalleerd voor je)
 • Online WordPress cursus: hierin laat ik je d.m.v. screenvideos (je kan dus gemakkelijk met me mee doen) hoe je je site kunt aanpassen.

Cool he? Haha..ik vind het zelf best tof wat ik heb gemaakt.

PS dit pakket krijg je er gratis bij als je mij VIPdag komt doen.

Meer weten? Neem contact met me op >>

membersite masterplan en werkboekMembersite Masterplan

Tussendoor ook nog ‘even’ een Membersite Masterplan geschreven. (Met dank aan Katinka Michiels voor de deadline)

Ook een membersite maken is voor mij niet echt moeilijk, maar voor velen is dit echt een hels karwei. En dan heb ik het nog niet eens over de techniek. Maar over; hoe zit een membersite in elkaar, hoe bepaal ik mijn structuur, wat kan wel en wat kan niet….dat soort dingen.

Dus leer ik het je in dit gratis Masterplan. Heb zelfs een worksheet gemaakt die je zo kunt invullen en hiermee je membersite in 5 stappen kunt maken.

Downloaden? >>

Psstt…even onder ons…er komt een Nederlandstalig online membership cursus aan 😉

Wat losse 2015 flodders:

 • Winstmodel designs zijn verdwenen
 • Hiervoor kwamen de Phoenix designs en inrichtingen voor in de plaats
 • Ik ben official Phoenix Reseller, lees hier meer over het Phoenixsysteem >>
  Neem gerust contact met me op en vraag naar de mogelijkheden en voordelen.
 • Periscope handleiding geschreven
 • Een 2 tal bedrijven besteden de terugkerende werkzaamheden m.b.t. design, techniek en marketing maandelijks aan heleenverkerk.nl uit.

Even terugkomend op het begin van dit artikel; al deze werkzaamheden waren echt niet mogelijk geweest als ik beslissing 1 en 2 niet had genomen. Door goed voor jezelf te zorgen. En misschien wat meer aan jezelf te denken creeer je energie en ruimte om de juiste beslissingen te nemen en je business ‘lekker’ te runnen.

Binnenkort zal ik al mijn plannen voor 2016 met je delen. Ben benieuwd hoe het daarmee zal zijn aan het eind van dit jaar.

Wat fijn dat je helemaal tot het einde bent gebleven. Ik ben reuze benieuwd wat jouw overzicht van 2015 is. Ga er eens voor zitten, het is super verhelderend om eens te terug te kijken naar alles wat je in 1 jaar hebt bereikt. Let me know!

Liefs, Heleen

heleen van dubbel d naar c

Reacties
Categorieën