Internet marketing
HeleenVerkerk
Internet marketing
8 min
1

Terugblik 2014

8 min
1

Tjonge, jonge….wat gaat een jaar toch snel! Elk jaar is het altijd stressen zo net voor de Feestdagen. Iedereen schijnt van alles en nog wat nog nét voor de Kerst af te willen hebben.

En, ik als zelfstandig ondernemer EN moeder (en nog meer..), wil natuurlijk ook een tijdje vrij nemen om met man en kinderen de Kerstvakantie te vieren. Daarom heb ik vandaag eigenlijk helemaal geen tijd om terug te blikken. Maar toch borrelt het elk jaar weer bij me op. Gewoon even stil staan bij alle dingen die er afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd.

Ik moet zeggen dat ik een bijzonder en mooi jaar achter de rug heb. Veel nieuwe ‘voor de eerste keer’ dingen en veel ‘bedankt’ dingen dit jaar.

marketercruise heleenverkerkMarketersCruise Miami

Oh ja….het begon natuurlijk in januari! De 10de om precies te zijn. Wat een avontuur! Voor het eerst alleen weg, voor het eerst naar Amerika (whoehoe) en voor het eerst op een Cruise. EN…..MET DOLFIJNEN GEZWOMMEN!! (die kan van mijn bucketlist af).

Dit alles samen met een groep internet ondernemers en gelijkgestemden. Miami, Bahama’s, Puerto Rico, Grand Turk Islands en weer Miami. Ik voel me zeer dankbaar dat ik dit heb mogen mee maken. Ontzettend veel beleefd, heel veel geleerd (op business maar ook op persoonlijk vlak). Zelfs het thuisfront heeft hiervan geleerd. Ik dank hierbij Eelco de Boer en natuurlijk manlief Ron. En o.a. Laura de Haan en Rebecca Deforce, het was een supertijd dames!

IMG_0296NLMP Methode

Ja, en na aanleiding van deze schitterde MarketersCruise hebben ik en Laura de Haan de handen in 1 geslagen en in no time de NLPM Workshopdagen in het leven geroepen. Een geheel nieuwe lancering gedaan, waarin we zijn begonnen met 0 emailadressen, 0 bezoekers en alles volgens onze NLMP Methode (Niet Lullen Maar Poetsen) opgezet. Door enkel social media, een lanceringswebsite, een webinar en emailmarketing te gebruiken.

Voor het eerst een animatievideo gemaakt, voor het eerst een video (waar ik zelf in beeld ben en praat) opgenomen, voor het eerst een webinar gegeven en…heel gaaf: voor het eerst een fysieke workshop gegeven.

Zo ontzettend leuk om te doen! Ik dank hierbij Laura natuurlijk voor deze fijne samenwerking en ervaringen die we hebben opgedaan, Jelmer Vreeman en Kim Schonewille. De laatste 2 hebben ons geholpen bij het geven van de workshop.

Het verschil maken

Ik heb dit jaar duidelijke en nieuwe keuzes gemaakt. Doodeng, want kiezen voor iets betekend direct dat je andere zaken niet meer gaat doen.

heleenverkerk.nl is zich meer gaan richten op serieuze online ondernemers die internet succesvol willen inzetten. Dit betekend dat een aantal opdrachtgevers niet geschikt zijn voor de diensten die ik aanbied.

Dit jaar heb ik heel bewust gekozen om alleen met leuke en fijne mensen te gaan werken. Ik wil namelijk het verschil maken voor een (online) ondernemer.

Ik weet dat ik dit kan en daar ligt ook mijn grote passie. Door met en voor serieuze online ondernemers te werken kan ik alles geven wat ik heb, kan ik me helemaal uitleven, meedenken, creatief zijn, echt ontzorgen. En ik weet dat ik altijd wil geven dan er beloofd wordt….en dat kan dan ook. Heerlijk!
Voor het eerst gewoon opdrachten geweigerd.

Ik dank hierbij alle seminars die ik heb mogen bijwonen en die ervoor gezorgd hebben dat ik de juiste stappen heb gezet, ik dank tevens de hele Internet Business Mastery groep, wij spreken allemaal dezelfde taal, top!

WM theme 4 heleen verkerk pimp je businessPimp je business, maak van je business een A-merk!

Dit jaar de website pimpjebusiness.nl gebouwd. In minder dan 2 weken van idee tot business! Inclusief gratis Ebook met Pimp je Business Tips.

In Pimpjebusiness heb ik de Mini Design Metamorfoses, E-bookcovers en het Website Kickstartpakket gecreeerd. Met pimpjebusiness heb ik tevens een team opgezet van designer, programmeur en copywriter. Binnen dit concept kunnen alle diensten die buiten heleenverkerk.nl vallen opgevangen worden.

Websites zonder Internet Marketing coaching, want niet iedereen zit hier op te wachten. Ik dank hierbij vooral Jaldhara Groeneveld voor het ‘pushen’. “heb je je ebook al af?” “zijn alle pagina’s klaar, morgen moet je gaan mailen“, “en je portfolio?“, “maak je maandactie eerst in orde“. Dank je Jaldhara, soms heb ik iemand nodig die me een duwtje geeft.

Gratis Oranje E-bookcover Actie

Haha…die was echt leuk dit jaar. Ineens kwam het idee in me op, en een uurtje later stond deze online. Ik gaf gratis covers weg met als enige voorwaarde dat de cover de kleur oranje moest bevatten en dat men de cover moest delen via social media (ja, ja…ik wil ook wat). Als je het leuk vind kun je hier het artikel hierover lezen.

Website Kickstartpakket

Goh..ik heb best veel gedaan dit jaar. Steeds vaker kreeg ik de vraag van ondernemers die een website wilden maar niet heel veel budget hadden. Moest wel professioneel eruit zien, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk zelf te onderhouden.

Deze groep ondernemers zijn over het algemeen niet heel veel bezig met Internet Marketing, maar so what? Ook zij moeten ergens beginnen. En het begint met een website.

Het liefst zou ik deze ondernemers alles vertellen over Internet Marketing, hoe waardevol het is, wat je er allemaal mee kunt bereiken, hoe je vrij eenvoudig je site SEO geoptimaliseerd kunt inrichten, en dan Analytics in de gaten houden. En je moet vooral meteen starten met het opbouwen van een mailinglijst want Emailmarketing is echt een supertool! Ook je website of producten Lanceren, Webinars kunt geven. En niet te vergeten: Social Media. Wow, wat een machtig medium is dit.

Hahah..ik heb al menige ondernemers die bij mij op kantoor voor een orieenterend gesprek weg gejaagd. Zij werden letterlijk gillend gek van mij. Hellup! ik wil alleen een website!!

Dus dat doe ik niet meer en heb het Website Kickstartpakket in het leven geroepen. Een Theme, aangepast qua kleur, sfeerfoto’s, logo en lettertype conform de huisstijl van de ondernemer. Ze gaan naar huis met een professionele website, incl. instructievideo’s. Dus verder geen gezeur van mij over Internet Marketing en Emailmarketing. Natuurlijk kunnen al deze ondernemers hiervoor bij me terugkomen als ZIJ er aan toe zijn.

Dit is bijvoorbeeld een “Kickstart Website” www.ontspannenlerenpresenteren.nl

Heb jij toevallig ook interesse of wil je meer weten? Neem dan gewoon even contact met me op via het contactformulier. Je kunt me ook bellen 0654286823

Ik dank hierbij vooral mezelf, dat ik doorgezet heb en het gewoon gedaan. Knallen en doorgaan!

Coaching / Brainstormsessie

Ook hier werd steeds meer naar gevraagd. Nou ja..ik ben de beroerdste niet ;). Hier geld tevens voor: alleen voor serieuze (online) ondernemers. Superleuk om te doen en erg fijn om te merken dat men het waardevol vind. Daar doe ik het toch eigenlijk allemaal voor. Ik wil mensen blij maken en het gevoel geven dat ik er toe doe. (dank je Nelly de Jong; jij gaf me dit inzicht). De feedback die ik dan krijg daar kan ik weken op teren. Haarinvlechten.com heeft een sessie van 4 uur bij mij gevolgd en een fantastische, succesvolle lancering gedaan. Top gedaan!

Voor het eerst coaching/brainstorm gesprekken gegeven en hier geld voor gevraagd.

Ook hier dank ik vooral mezelf.

internet vasten heleen verkerk winstmodel design expertInternet Vasten

Dit heeft mij heel veel gebracht. Het klinkt misschien raar of niet zo heel erg belangrijk, maar mensen, mensen, mensen: begin met Internet Vasten.

Dit heb ik gedaan: “Ik gebruik internet alleen tijdens van te voren bepaalde tijd. Daarvoor en daarna mag ik gewoon niet op internet. Wifi gaat uit, mobiele data gaat uit. Mailprogramma wordt afgesloten. Dus het kan gewoon niet! Dit is het plan: alleen tussen 12-14 uur en tussen 20.00-21.00 mag ik op internet. Dat laatste uurtje alleen als het niet anders kan. “

Wat een focus levert je dit op!! Meer doen in minder tijd! Geloof me …. je houdt tijd over!

Ik dank hierbij, ja daar is hij weer…. Eelco de Boer. Tijdens een kop koffie zei hij tegen mij: “Heleen, dit moet je gaan doen. Gewoon morgenochtend meteen beginnen. Het moeilijkst is om echt NIET je email sochtends eerst te checken.”
En ik dank hierbij ook mezelf omdat ik dit meteen gedaan heb.

ME-time

Deze maand ben ik begonnen met het inplannen van 1 dag per maand helemaal voor MIJ. Ook dit lijkt niet direct business gerelateerd, maar geloof me….dat is het wel. Ontspanning en regelmatig “uit” je business stappen is zoooooo belangrijk! Wij, zelfstandig ondernemers, hebben snel de neiging om maar door te gaan. Voor je het weet lijkt ‘even niks doen’ tijdverspilling.

Een dag helemaal niks. Voor mij betekende dit: deur op slot, lekkere gezonde dingen in huis, kop thee, bad vol laten lopen, gezichtsmaskertje op, ontspannen muziek, goed boek….en helemaal niks.

Herboren was ik de volgende dag, 10 x productiever en de creatieve ideeen vlogen om mijn oren.

Ik dank hierbij alweer mezelf, en de oefening tijdens de seminar “van bouwvakker tot architect”

Dank aan vele mooie, bijzonder mensen dit jaar

Ook dit jaar zijn er een aantal bijzondere, mooie, fijne, inspirerende en mensen-die-ik-op-dat-moment-nodig-had mensen op mijn pad gekomen. Ik wil een aantal mensen bedanken die op 1 of andere reden er toe bijgedragen hebben dat 2014 een bijzonder jaar was (sommigen zullen misschien niet eens weten waarom). Zij kwamen op mijn pad toen ik ze nodig had of hebben op een andere manier indruk op mij gemaakt.
De volgorde is willekeurig Alvast mijn excuses als ik jou ben vergeten:

De dames van Violet Ocean, Nelly de Jong, Edwin Selij, Ancella Knopper, Nancy van Bemmel, Maarten Ruisch, Natasja Tanis, Eelco de Boer, Laura de Haan, Rebekka Deforce, Jaldhara Groeneveld, Briant Donker Curtius, Marian Palsgraaf, Eva van Zeeland, Jerry Arens, Pim Stolker, Monique Appels, mijn familie en natuurlijk Ron en onze 2 zonen Nick en Ian. En iedereen die ik vergeten ben…

onze boxerpup is geborenAls klap op de vuurpijl

En als kers op de 2014-taart is 3 dagen geleden onze boxerpup geboren!!!!! Ook dit lijkt niks met een succesvolle business te maken te hebben. Maar voor mij betekent die hond meer dan gewoon een hond.

Dit zal t me brengen: beweging en buitenlucht, verplichte ontspanning (we weten inmiddels allemaal hoe ontzettend belangrijk ontspanning is voor je business), elke dag even ‘uit’ mijn business stappen, zo ontzettend veel vreugde en blijdschap . Dit resulteert in creatiever en fijner werken. De hond zal voor de brug tussen online (computer, social media) en offline (ik, tijd voor mezelf, contacten leggen etc) zorgen. En dan heb ik het nog niet wat t prive en voor het gezin zal betekenen.

Hele, hele fijne feestdagen gewenst en hopelijk wordt 2015 nog mooier dan 2014!

kerstkaart heleenverkerk.nl

Heleen Verkerk

Reacties
Categorieën