7 Mindfucks waarom je product nog steeds niet af is
01 november 2021 
6 min. leestijd

7 Mindfucks waarom je product nog steeds niet af is

Ik kom het zo vaak tegen. Zulke getalenteerde ondernemers met zulke mooie ideeën. Wij, ondernemers zijn creatief denkende wezens. Wij durven risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan. Ik tenminste wel en ik ontmoet heel veel ondernemers die ook zo zijn. Net als jij, denk ik. Anders was je vast niet geïnteresseerd in dit blog.


Je bent gewoon onzeker

Heel veel van jullie zijn gewoon wat onzeker. De meesten onderschatten de kwaliteiten die zij hebben. Ieder van jullie is een expert op jouw vakgebied. Ik weet het zeker! En iedereen heeft een uniek talent. Ook daar ben ik van overtuigd. En toch…. lukt het heel veel van jullie niet om nu ECHT eens een super goed idee uit te werken naar een ECHT online programma, of een mooie dienst of ander product.

Ik kan het niet aanzien zoveel van die toppers te zien strugglen. Ik weet dat ik hen kan helpen. ‘Maar ja, das makkelijk praten voor jou, Heleen’ Hoor ik dan ‘Jij weet alles al’

No way! Ook ik heb ergens moeten beginnen, he! En als ik het kan dan kan jij het ook.

Oh ja, het hoeft ook allemaal nog niet meteen perfect! 

Dit herken je vast. Je hebt briljante plannen. Je hoofd maakt overuren. Het ene idee na de andere. En ja… je weet zeker dat je hiermee jouw ideale klanten zo enorm kan helpen. Je bent expert op jouw vakgebied en het liefste wat je doet is degene helpen die jouw hulp nodig heeft.

Of je hebt zoveel te delen en door te geven.

Je hoofd zit helemaal vol, je ben super enthousiast. Iedereen aan wie je het vertelt is vol lof! Je staat te trappelen om hiermee aan de slag te gaan.

Maar dan: BAM! Hoe? Hoe moet ik dit in godsnaam voor elkaar krijgen? Waar moet ik beginnen? Waar moet ik op letten? Kan ik dit wel? ….

Langzaam zakt de moed je een beetje in de schoenen. Je enthousiasme veranderd een beetje in ‘misschien lukt het me wel niet’ en ‘wat als het toch niet zo’n goed plan is?

Je wordt overspoeld door het missen van de expertise die je nodig hebt. Door de hoeveelheid zaken die er gedaan moeten worden om zover te komen.

Waar moet ik beginnen? Hellup ik kan het niet!

Herken je dit?

NATUURLIJK KAN JE HET! Je denkt veel te moeilijk.

Hieronder 7 mindfucks waarom jij het maar niet voor elkaar krijgt.

-------

1. Ik heb teveel ideeën en daarom lukt het me niet

Wat een bullshit. (Sorry voor mijn woordgebruik) Natuurlijk is dat niet de reden! Het is juist fantastisch dat je zoveel ideeën hebt. Het is alleen zaak dat je al je ideeën op een rijtje krijgt. Dat duidelijk wordt welke ideeën. Schrijf ze allemaal op, hoe goed of slecht je ze misschien vindt. PS er bestaan geen slechte ideeën.Als je alles op papier hebt dan is het uit je hoofd en kun je het bijschaven zoveel je wilt (niet teveel graag!). Door hier wat bewuster mee bezig te zijn krijg je helder welke ideeën je hebt en of hier plannen bij zitten waarmee jij je ideale klant het beste kan helpen. PS vind je het moeilijk om hiermee te beginnen? Schrijf je dan in voor mijn gratis Masterclass “Van idee naar concreet product” op 12-11. Tijdens deze live online training help ik je hierbij en gaan we dit ECHT doen.

===========

2. Niemand zit op mijn idee te wachten / is niet goed genoeg

Lieverd, natuurlijk zit er iemand op jouw fantastische idee te wachten! JIJ bent goed in wat JIJ doet. Daarom ben je ondernemer geworden toch? JIJ weet als geen ander wat jouw ideale klant nodig heeft. Op basis daarvan is jouw idee op komen ploppen. Niet onzeker worden nu! En zeker niet hierdoor je kop laten hangen en besluiten om ‘het maar te laten zitten’ Niet doen!

Stel vragen aan je klanten, aan personen die je als klant zou willen hebben, aan mensen waarvan jij WEET dat je die kan helpen. Brainstorm met collega ondernemers. Niet opgeven maar bijschaven als dat nodig is. En go go go!

===========

3. Er zijn al zoveel coaches, trainers… etc. die hetzelfde doen als ik 

Dit is ook zo’n mindfuck die ik vaak tegenkom. Pfff… natuurlijk zijn er veel coaches of whatever die binnen jouw vakgebied vallen. Maar he…er is maar 1 JIJ!! Dus, kom op!

Wees jezelf. Zorg dat iedereen JOU leert kennen. JIJ bent UNIEK in jouw branch. Doe het op jouw manier en zorg dat je mega veel waarde geeft. Wordt de waardevolste speler in jouw markt! Dit kan door middel van verschillende manieren. Juist in de online business is dit heel gemakkelijk te doen. Geef geef geef! Denk out of the box. Ga All-in. Dus…dit stomme excuus kun je vanaf nu van tafel vegen.

===========

4. Ik ben niet technisch en heb geen idee wat ik nodig heb

Techniek en systemen is het allerlaatste waar je je mee bezig moet houden. Vergeet het, oke!? Je druk maken over techniek haalt je uit je flow.

Vergeet HOE alles technisch zo moeten. Skip het! Dit is namelijk het enigste wat je gemakkelijk kunt uitbesteden.

Wil je het niet uitbesteden? Zoek dan iemand die er verstand van heeft en vraag advies.
PS ik weet er alles van…dus… je weet me te vinden ;)

===========

5. Ik heb er geen tijd voor

Ook weer zo’n bullshit excuus. Ik kan het wel begrijpen, hoor. Overkomt mij ook nog weleens. Maar geen tijd hebben of er geen tijd voor nemen, zijn 2 verschillende dingen. Blok tijd in je agenda of sta een uur eerder op. Bedenk dat als je eenmaal je eigen product af hebt, dat het dan tijd en geld op kan gaan leveren. Plus het zal je expertstatus doen groeien, wat weer tot gevolg heeft dat jouw ideale klant gemakkelijker op je pad zal komen. Gebruik tijd nooit als excuus!
Go for it!


Geen tijd hebben of er geen tijd voor nemen, zijn 2 verschillende dingen


===========

6. De investering is vast te groot, dat krijg ik nooit terugverdiend.

Nog zo eentje. Listen….het gaat niet over geld. Als jezelf overtuigd bent van de waarde dat het zou kosten om je eigen online programma, je nieuwe dienst of product te creëren en de waarde die het gaat opleveren voor jou en voor je klanten, dan is geld geen issue meer. Dan krijg je het voor elkaar. Daarbij komt nog iets: het hoeft niet meteen perfect te zijn. Met een kleiner budget kun je ook starten.

Please laat je niet tegenhouden door je eventuele investering. Tijdens mijn live online training op vrijdag 12 november zal ik je een aantal opties laten zien die je zou kunnen gebruiken om te starten. Zonder mega grote investeringen.

===========

7 Mijn partner/familie/vrienden vinden het niks

Yes, dit is een lastige. Ik weet het. Natuurlijk laat je je beïnvloeden door je partner of iemand die dicht bij je staat. Zelf heb ik dit heel lang erg moeilijk en vooral lastig en onhandig gevonden. Niet iedere partner begrijpt wat je doet. En begrijpt dat ‘wij, (online) ondernemers’ een beetje gek zijn.

Vooral als je partner geen ondernemer is of ondernemers mentaliteit heeft.

Bedenk je dan dat je partner, familie of vrienden waarschijnlijk niet jouw doelgroep is.

Probeer daar afstand van te nemen en zoek een Mastermind groep op of sluit je aan bij een online community waar gelijkgestemden zijn. Zodat je daar al je vragen en inspiratie kwijt kunt. Vergeet niet community’s waar collega’s zitten en community’s waar je doelgroep zit.


Samengevat:

Mindfuck 1 Teveel ideeën

Mindfuck 2 Niemand zit op mijn idee te wachten

Mindfuck 3 Er zijn al zoveel … die hetzelfde doen als ik

Mindfuck 4 Ik ben niet technisch, dus het kan niet

Mindfuck 5 Ik heb er geen tijd voor

Mindfuck 6 De investering is te groot

Mindfuck 7 Mijn partner, familie en vrienden vinden het niks

Nu is het jouw beurt. Beantwoord a.u.b. de volgende vraag:

Welke van deze 7 mindfucks heb jij? 
En waarom? Heb je een aanvulling op deze 7?

Ik geloof in het principe van “Eerst Geven” en om deze intentie kracht bij te zetten, heb ik een cadeau voor iedereen die een comment achterlaat. Iedere comment beloon ik door een gratis ticket voor mijn Masterclass ”In 10 stappen van idee naar product’ + toegang tot mijn Community over online ondernemen. I

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk

Warme groet,
Heleen


Over de schrijver
Gepassioneerd (Internet) Ondernemer, Succesvol in Webdesign, Het bouwen van een Online Leeromgeving, Online programma’s, Online Magazine. Canva expert en Adobe Indesign expert.Ik geloof dat ik het verschil kan maken zodat jij het verschil kunt maken. Dit doe ik door ambitieuze ondernemers te helpen met de stap te maken van offline naar online. Ik help online ondernemers hun online business te verbeteren en of uit te breiden. Dit door middel van design, techniek en marketing. Waardoor zij zonder stress en moeite hun business fijn kunnen runnen door gebruik te maken van geautomatiseerde processen. En daardoor tijd overhouden voor hun gezin en privé-leven.Mijn missie is om 10.0000 ondernemers te helpen met het maken van professionele uitingen voor social media, website en marketing. Waardoor zij een verschil kunnen maken.
Reactie plaatsen

Doe mee met de Gratis '5 Days of Course Creation' Challenge